Шесто място на отбора по ППС на 51-вия Републикански преглед по пожароприложен спорт в Пловдив

1Отборът по пожароприложен спорт на РДПБЗН – Велико Търново се представи блестящо на 51-вия Републикански преглед по пожароприложен спорт в Пловдив. Тимът на огнеборците от старата столица завоюва 6-то място, като за трети път в историята си, се класира в призовата десетка.

В надпреварата участваха над 300 състезатели от отборите на 26-те регионални дирекции „Пожарна безопасност и защита на населението“ и представителния отбор на Факултет „Пожарна безопасност и защита на населението“ при академията на МВР.
Отборът на РДПБЗН – Велико Търново бе с ръководител главен инспектор Станко Лазов и треньори- младши експерт Мирослав Недев и младши експерт Пламен Стойков. В съревнованието мериха сили младши инспекторите Цветомир Цонев, Борислав Борисов, Илиян Чавдаров, Тодор Стефанов, Стефан Стефанов, Мартин Игнатов, Ивайло Христов, Георги Стоянов, Христо Лалев и Даниел Петков.
„Състезанието започна със стартове в дисциплините „Изкачване с щурмова стълба“ и „100 метрова пътека с препятствия“. В индивидуалното класиране най– добре от отбора на РДПБЗН – Велико Търново се представи младши експерт Пламен Стойков с 65-то време от 202 участници, в дисциплината „Изкачване с щурмова стълба“, с резултат 20,88 сек., а в дисциплината „100 метрова пътека с препятствия“ постигна 39-то време от 199 участници с резултат 19,86 сек.

При индивидуалното класиране в двубоя младши експерт Пламен Стойков се класира на 48 място от 166 участници.
В дисциплината „Бойно разгръщане от мотопомпа“, отборът на РДПБЗН Велико Търново се класира на 5-то място с резултат 31,66 секунди, като подобри времето си от миналогодишното си представяне с повече от секунда“, сподели гл.инсп.Станко Лазов.
Надпреварата приключила с последната дисциплина „Пожарна щафета 4х100 метра с препятствия“, където щафетата на РДПБЗН – Велико Търново се е представила достойно и се е класирала на 8 място с време 71,23 сек.
След оспорвана надпревара победител в крайното комплексно класиране е отборът на РДПБЗН – Стара Загора, следван от отборите на Факултет „Пожарна безопасност и защита на населението“ при академията на МВР и РДПБЗН-Плевен. В комплексното класиране отборът на РДПБЗН – Велико Търново се нареди на 6-то място.
Директорът на РДПБЗН – Велико Търново комисар Красимир Кръстев, благодари на ръководителя на отбора гл. инспектор Станко Лазов за положените усилия по организацията и обезпечаването на тренировъчния процес и поздрави отбора за постигнатите високи резултати. Той изтъкна, че въпреки силната конкуренция и факта, че времето за тренировки и подготовка било крайно недостатъчно, проявеното желание за победа и усилия в тренировките са довели до желания резултат, за което лично благодари на всички състезатели.


 

Регионална дирекция
Пожарна безопасност и защита на населението
гр. Велико Търново
ул. "Никола Габровски" №27
тел. 062/662 221
e-mail: fire.vtarnovo@mvr.bg
За жалби, предложения и сигнали:
тел. 062/662 221
Приемно време: всеки работен ден
от 10:00 - 12:00 ч. и 14:00 - 16:00 ч.