Закриване на кампанията на община В. Търново „Пазете децата на пътя“ в с. Балван 2019 г.

В истински спортен празник се превърна закриването на кампания по пътна и пожарна безопасност в община Велико Tърново

1.1С общинско състезание по пътна и пожарна безопасност на 03.09.2019 г. официално бе закрита кампанията на община В. Търново „Пазете децата на пътя“. Инициативата се проведе в с. Балван. Участие в нея взеха деца от центровете за работа с деца на територията на община В. Търново. Те демонстрираха знания и умения, придобити по време на кампанията, като показаха завидни резултати при решаването на тестове по пожарна и пътна безопасност, а след това и при приложното управление на велосипед и гасене на пожар и спасяване на пострадал по алпийски способ. За доброто си представяне малчуганите получиха грамоти и награди. Демонстрациите бяха направени на площадките за пътна и пожарна безопасност в с. Балван и бяха съпътствани с музика, танци и стихотворения.

Гости на празника бяха, кметът на община В. Търново инж. Даниел Панов, заместник областният управител Ивета Кабакчиева, Ивана Радомирова от Съюза на пивоварите в България, Благовеста Факирова, председател на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“, представители на агенции, кметове и кметски наместници, заместник-директорът на ГД „Национална полиция“ старши комисар Благородна Макева, инспектор Мария Ботева от отдел „Пътна полиция“ при ГДНП, инспектор Боряна Томова от сектор „Контингент и превенция“ при ГДНП, комисар Илия Георгиев, началник отдел „Превантивна дейност“, гл. инсп. Стефан Стефанов, началник сектор „Публична осведоменост“ при ГД „ПБЗН“, директорът на ОДМВР – В. Търново старши комисар Димитър Машов, гл. инспекто Николай Александров началник сектор „ПКД“ и началници на РСПБЗН при РД „ПБЗН“ – В. Търново.

Кампанията стартира в края на месец май. Тя е съвместна инициатива на ОДМВР – В. Търново , Община В. Търново и РДПБЗН – В. Търново.

По този повод директорът на ОДМВР – В. Търново старши комисар Димитър Машов получи почетен плакет от Съюза на българските автомобилисти. От името на директора на РД „ПБЗН“ – В. Търново комисар Красимир Кръстев, бяха връчени поздравителни адреси на кмета на община Велико Търново инж. Даниел Панов, на г-жа Благовеста Факирова, председател на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“ и на директора на ОДМВР – В. Търново ст. комисар Димитър Машов.

Гостите приветстваха организаторите и участниците за добрата инициатива и изразиха надежда от следващата година тя да бъде приложена в повече населени места в страната. Те зарадваха децата с подаръци и лакомства и им пожелаха успешна и безопасна учебна година.


Регионална дирекция
Пожарна безопасност и защита на населението
гр. Велико Търново
ул. "Никола Габровски" №27
тел. 062/662 221
e-mail: fire.vtarnovo@mvr.bg
За жалби, предложения и сигнали:
тел. 062/662 221
Приемно време: всеки работен ден
от 10:00 - 12:00 ч. и 14:00 - 16:00 ч.