Пожарникар на годината 2021 г.

Старши инспектор Димитър Желев от РСПБЗН – В. Търново бе награден на церемонията „Пожарникар на годината 2021“ в направление „Спасителна дейност“IMG 181ead5cd4e49d5bbde31bfb0c4b2662 V

За поредна година служител на регионалната дирекция беше отличен с едно от най-големите признания за постиженията в служебната дейност. На проведената на 30.03.2022 г. церемония по награждаването в гр. София ст. инспектор Желев беше отличен в призовата категория за участието си в ликвидирането на последствията от настъпило на 04.11.2021 г. ПТП в района на с. Леденик на главен път София-Варна, между специализиран автомобил – цистерна и насрещно движещ се влекач с прикачено полуремарке. В следствие на удара, при инцидента последва взрив и пожар на наличното в цистерната дизелово гориво. Благодарение на професионализма на ст. инспектор Желев, действията на екипите на място неутрализираха евентуална заплаха за населението и околната среда.

Старши инспектор Желев е участвал и в ликвидирането на редица инциденти, спасяването на човешки животи от пожари и при тежки пътно-транспортни произшествия. Една от знаковите акции, който е ръководил е тази за спасяване на три деца от заключен горящ апартамент в кв. „Чолаковци“. Под негово ръководство премина и акцията по спасяване на жена паднала от Бълдуиновата кула в Архитектурно-музеен резерват Царевец.

В ежедневната си работа, ст. инспектор Желев влага усилия и в оказване на съдействие на екипите на ЦСМП при транспортирането на трудноподвижни хора, за повишаване на уменията на състава на районната служба за пожарна безопасност и защита на населението за ликвидиране на произшествия.

Служителят работи изключително активно и по проект BG16М1ОР002-4.001-0001-С03 „Центрове за повишаване готовността на населението за реакция при наводнения“ по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“. Участва и в поддържащото обучение и взаимодействие с Доброволно Формирование „Велико Търново”. През периода на службата си в МВР старши инспектор Димитър Манолов Желев е награждаван неколкократно за постигнати високи резултати.

На церемонията присъстваха министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, гл. секретар на МВР Петър Тодоров, директор на ГДПБЗН гл. комисар Николай Николов, директор на РДПБЗН Велико Търново комисар Красимир Кръстев.


 

Регионална дирекция
Пожарна безопасност и защита на населението
гр. Велико Търново
ул. "Никола Габровски" №27
тел. 062/662 221
e-mail: fire.vtarnovo@mvr.bg
За жалби, предложения и сигнали:
тел. 062/662 221
Приемно време: всеки работен ден
от 10:00 - 12:00 ч. и 14:00 - 16:00 ч.