Вход

Top Panel

aktotoplitelen

aktjutva

chl14

PPUredi

Start1  

 

 

 

05 n На 29 септември 2020 г., в сградата на Областна администрация Велико Търново беше открита традиционната изложба на рисунки на деца и ученици от Великотърновска област на тема „С очите си видях бедата”. Изложбата е част от 17-то издание на Международен конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“ и се организира ежегодно от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Конкурсът е включен в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците в направление „Изкуства”. В него участват деца и ученици на възраст от 7 до 18 година, в три категории. Чрез конкурса се дава възможност на децата и учениците да проявят своите творчески заложби в сферата на изобразителното изкуство, като представят познанията си за рисковете от бедствия и начините за поведение в критични ситуации. Художествената работа на тази тематика допринася да възпита в тях готовност за оказване на помощ, съпричастие към проблемите на човека, желание за участие в доброволческа дейност, както и създаване на интерес към професията на пожарникаря и спасителя.

Наградените рисунки в областния кръг в област В. Търново през тази година са общо 13, на участници от трите възрастови групи в първа категория на конкурса.

Всички класирани творби ще бъдат изпратени в град София за участие в националния етап на конкурса.Област Велико Търново има изградени традиции при участието си в заключителния кръг на конкурса и в спечелването на призови места. През 2017 г. и 2018 г. имахме по двама победители в заключителния етап от нашата област, а през миналата 2019 г. три от отличените творби бяха на Великотърновски млади художници. Наградените творби, със съгласието на техните автори, участваха в благотворителни търгове, организирани от ГДПБЗН-МВР за подпомагане на деца на загинали и пострадали при изпълнение на служебния си дълг служители на МВР.

Тазгодишното издание на изложбата за четвърти път се проведе под егидата на областния управител на област Велико Търново проф. д-р Любомира Попова и бе подредена с любезното съдействие на ръководството на Регионална библиотека „Петко Р. Славейков” доц. д-р Калина Иванова и д-р Иван Александров. На авторите на отличените творби бяха връчени грамоти и награди от проф. д-р Любомира Попова и от директора на РДПБЗН В. Търново комисар Красимир Кръстев, а от гостите от Регионална библиотека „Петко Р. Славейков“ децата получиха като подарък юбилейното издание на Цоньо Калчев „Пей ми славею чудесни“, издадено по повод 150 години от неговото рождение.

От 5 октомври изложбата ще бъде представена в Регионална библиотека „Петко Р. Славейков” и ще бъде на разположение за всички граждани и гости на град Велико Търново в продължение на две седмици.


poddryjka sistemi

osnovni iziskvqniq

PPUredVi

Dejstviq

За контакти

Регионална дирекция ПБЗН

гр. Велико Търново

ул. "Н. Габровски" №27
тел. 062/662 221

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
web: www.pojarna-vt.eu