Вход

Top Panel

aktotoplitelen

PPUredi

Start1  

В Полски Тръмбеш се проведоха областните състезания „Млад огнеборец“ за област В. Търново

 

60418365 1395065777285370 4954321887778832384 n На 10 май 2019 г. се проведоха състезанията на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ от област Велико Търново. На градския стадион в гр. Полски Тръмбеш премериха сили отборите на СУ “Ем. Станев“ гр. В. Търново, Център за работа с деца и младежи с. Самоводене, СУ „Вичо Грънчаров“ гр. Г. Оряховица, СУ „Димитър Благоев“ гр. Свищов, СУ „Николай Катранов“ гр. Свищов, Център за подкрепа за личностно развитие гр. Павликени, СУ „Цанко Церковски“ гр. П. Тръмбеш, СУ „Иван Момчилов“ гр. Елена, СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Златарица и Общински детски комплекс гр. Стражица.

По традиция областните състезания на МПО „Млад огнеборец“ се провеждат ежегодно, през май, като тази година се състояха за 20-ти пореден път. В тях участват младежи на възраст от 12 до 16 години. Състезанията на младежките противопожарни отряди имат за цел да повишат физическата дееспособност на младежите и да развият практически умения и готовност за правилните действия при пожари и бедствия. Двете дисциплини, в които се съревновават отборите, съдържат способи и методи на работа, които са част от дейността на пожарникарите и спасителите при ликвидиране на пожари и спасяване на хора и имущество.

И тази година младите огнеборци показаха завиден спортен дух и много добри технически умения в дисциплините „Бойно разгръщане на състезателна пътека” и „400 м щафетно бягане с препятствия”.

Победител в комплексното класиране стана отборът на СУ „Цанко Церковски“ гр. Полски Тръмбеш. Второ и трето място заслужено спечелиха двата отбора от гр. Свищов – сребърен медал за възпитаниците на СУ „Николай Катранов“ и бронзов медал за младежите от СУ „Димитър Благоев“. Четвърто място зае отборът на Център за работа с деца и младежи с. Самоводене, на пето място се класира отборът на СУ „Емилиян Станев“ гр. В. Търново

На отборите, класирали се на първите три места, бяха връчени купи и грамоти. Останалите участници получиха сертификат за участие в областните състезания. Първенците от СУ „Цанко Церковски“ гр. Полски Тръмбеш ще представят област Велико Търново на юбилейните Двадесети републикански състезания на МПО „Млад огнеборец“, които ще се проведат от 31-ви май до 3-ти юни 2019 г. в к.к. „Албена“.


poddryjka sistemi

osnovni iziskvqniq

PPUredVi

Dejstviq

За контакти

Регионална дирекция ПБЗН

гр. Велико Търново

ул. "Н. Габровски" №27
тел. 062/662 221

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
web: www.pojarna-vt.eu