Вход

Top Panel

aktotoplitelen

aktjutva

chl14

PPUredi

Start1  

 

 

 

     Съвместното учение на български и румънски пожарникари се проведе на 20 септември 2016 г., край село Ряхово, област Русе. Организатор на провелото се учение е Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Русе. Служители от РДПБЗН - Велико Търново взеха участие с мобилен команден пункт, който се използва от оперативния щаб за ръководство и координиране на структурите от Единната спасителна система по време на учението. Със сили и средства се включиха и представители на БЧК и на Окръжния инспекторат за извънредни ситуации „Влашка“ – Гюргево, Румъния.
   Целта е проверка на степента на подготовка за реагиране и взаимодействието между структурите при ограничаване и ликвидиране на последствията от възникнала бедствена ситуация. Тренировъчните действия наблюдава директорът на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов.
     По сценарий пожарникарите и спасителите бяха изправени пред тежка оперативна обстановка - след обилни валежи от дъжд се наблюдава рекордно покачване на нивото на река Дунав в българския участък. При обход на дигата в района на рибарското пристанище е установена усилена филтрация покрай прокарани водоснабдителни тръби през дигата, съществува опасност от разширяване на пробива и скъсване на дигата. Голяма част от приземните етажи на къщите в село Ряхово са наводнени от високите подпочвени води и са негодни и опасни за обитаване. Със заповед е разпоредено да започне подготовката за частична евакуация и организирането на пунктове за общо 2150 жители на населеното място и имуществото им. Организирано е взаимодействието на терен между всички привлечени структури от Единната спасителна система за региона – РДПБЗН Русе, РУ - Сливо поле, областна служба на БЧК - Русе и Спешна медицинска помощ, филиал Сливо поле – по овладяване на последиците от възникналото бедствие на територията на община Сливо поле. Изградено е временно селище от палатков тип за настаняване на повече от 50 бедстващи от района на с. Ряхово.
     В рамките на тренировъчните действия бе направена демонстрация на работа със специализирана техника по предотвратяване на компрометираните участъци по дигата, спасяване на давещ се от водолазен екип, оказване на помощ с плавателни средства.

      

 

poddryjka sistemi

osnovni iziskvqniq

PPUredVi

Dejstviq

За контакти

Регионална дирекция ПБЗН

гр. Велико Търново

ул. "Н. Габровски" №27
тел. 062/662 221

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
web: www.pojarna-vt.eu