Вход

Top Panel

aktotoplitelen

aktjutva

chl14

PPUredi

Start1  

 

 

Полицаи и пожарникари взеха активно участие в детски спортен празник в с. Самоводене „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат”

     Инициативата се проведе на 16 септември 2016 г. пред читалището в с. Самоводене. Тя е организирана от Съюза на пивоварите в България, Община В. Търново, Сдружение на кметовете и кметските наместници „Янтра 2001“, ОУ „Хр. Смирненски” с. Самоводене. Партньори са ОДМВР – В. Търново и РДПБЗН – В. Търново.

     Старт на спортния празник даде заместник-кмета на община В. Търново проф. Георги Камарашев. Гости на тържеството бяха още проф. Михаил Харалампиев - общински съветник, Йордан Грозданов - спортен деятел, Благовеста Факирова - председател на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски”, началника на РУ – В. Търново гл. инсп. Валентин Къндев и директора на РДПБЗН В. Търново комисар Красимир Кръстев. От РДПБЗН В. Търново присъстваха и гл. инспектор Николай Александров – ВПД началник на сектор „Превантивна и контрола дейност“, гл. инспектор Станко Лазов – ВПД началник на сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност“, гл. инспектор Пламен Иванов – началник на РСПБЗН В. Търново и инструкторите на отряда „Млад огнеборец“ от районната служба за ПБЗН.   

     В рамките на политиките си за социална отговорност Съюзът на пивоварите в България от четири години реализира програма за превенция употребата на алкохол от лица под 18 години „Родители, разговаряйте с детето си за алкохола. Вие можете да повлияете”. „От 2013 г. кампанията „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат” е под мониторинга на Европейската комисия, като доброволен публичен ангажимент за превенция и добра практика в подкрепа на Европейската стратегия за намаляване на вредата от алкохол“, каза пред присъстващите изпълнителният директор на Съюза на пивоварите в България Ивана Радомирова.   

     Децата на с. Самоводене участваха във викторина, рецитираха, пяха, танцуваха и се забавляваха в различни спортни мероприятия – игри, тенис на маса, състезание с велосипеди. Демонстрираха и наученото през ваканцията в рамките на проекта Детска лятна полицейска академия от своите приятели - полицаите и пожарникарите. Малчуганите от отряд „Млад огнеборец“ с нескрит ентусиазъм показаха уменията си по пожароприложен спорт, като изпълниха дисциплина, включваща преодоляване на препятствия и елементи от дейността на огнеборците при ликвидиране на пожари. От служителите пожарникари бяха демонстрирани възможностите за извършване на оперативни действия с пожарен автомобил Рено за гасене на горски пожари, получен  по ОП „Околна среда“ и дисциплината „Бойно разгръщане от мотопомпа“. Накрая всички малки участници си тръгнаха от празника с награди за проявеното старание.

 

    

 

   

 

    

 

 

poddryjka sistemi

osnovni iziskvqniq

PPUredVi

Dejstviq

За контакти

Регионална дирекция ПБЗН

гр. Велико Търново

ул. "Н. Габровски" №27
тел. 062/662 221

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
web: www.pojarna-vt.eu