Вход

Top Panel

aktotoplitelen

aktjutva

chl14

PPUredi

Start1  

 

 

НАВОДНЕНИЕ 20.06.2014 г.
След полунощ на 20.06.2014г. нивото на река Белица в района на гр. Килифарево и прохода Хаинбоаз започва рязко да се покачва като достига критични нива на преливане. Към 18:00 ч. поради пропадане на пътната настилка и мантинелите, вследствие на свличане на скална маса и дървета прохода Хаинбоаз е затворен.
Наводнени са къщи в гр. Килифарево, където е извършена евакуация на хора и имущество. Евакуирани са 25 бр. лица. Към 10:00 ч. на 20.06.2014 в района на гр. Килифарево и с. Нацовци дайстват 2 екипа с 5 пожарникари и 3 мотопомпи.
Към 01.00 часа нивото на р. Янтра е измерено 9.50 метра в района на моста на кв. Чолаковци, гр. В. Търново. Водата залива улиците „Крайбрежна", „Григорий Цамблак" и „Йосиф Бдински" в гр. В. Търново, като навлиза в мазета на къщи и дворове.
На територията на община Велико Търново, Килифарево и Дебелец е обявено бедствено положение. Наводнени са къщи в гр. Велико Търново, ул. „Крайбрежна", ул. „Гр. Цамблак", ул. „Йосиф Бдински", наводнени промишлени обекти в местността „Дълга лъка", с. Церова кория, с. Къпиново, с. Нацовци. Към момента екипи на РСПБЗН Велико Търново извършват действия по отводняване в тези райони. В района на гр. Дебелец са отводнени 3 къщи и са евакуирани осем души.
На територията на община Горна Оряховица и с. Първомайци е обявено бедствено положение. Има наводнени къщи в района с. Първомайци, с. Правда, квартал Калтинец. Към 10:00 ч. действат общо 3 екипа с три ПА и три мотопомпи с 11 служители на РСПБЗН Г. Оряховица, като на тях им съдействат екипи на ВиК - 2 екипа с 2 мотопомпи, община Г. Оряховица с два екипа и мотопомпиdscn2407


 

poddryjka sistemi

osnovni iziskvqniq

PPUredVi

Dejstviq

За контакти

Регионална дирекция ПБЗН

гр. Велико Търново

ул. "Н. Габровски" №27
тел. 062/662 221

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
web: www.pojarna-vt.eu