aktotoplitelen

aktjutva

chl14

PPUredi

Грешка
  • JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 43

Победителите в Национален конкурс пожарникар на годината за 2016 г.

 

16426200 723889964436649 7821381116983000353 nПобедители от област Велико Търново в Национален конкурс "Пожарникар на годината" за 2016 г.

 

На 30.01.2017 г., на тържествена церемония в зала „Концертна“ - Централен военен клуб гр. София, за 22-ри пореден път беше проведено връчването на наградите на Национален конкурс „Пожарникар на годината“ за 2016 г.
Традиционният конкурс „Пожарникар на годината” има за цел да покаже съвременното лице и да утвърди постиженията на професията в осигуряването на пожарната безопасност, спасяването и защитата при бедствия.
От област Велико Търново бяха излъчени и наградени двама победители:
Главен инспектор Станко Лазов – началник на сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност“ в РДПБЗН В. Търново стана подгласник в раздел „Б“ – Пожарникар на годината от направление „Пожарогасителна и спасителна дейност”, подраздел за държавни служители с висше образование.
Г-жа Благовеста Факирова – председател на Управителния съвет на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“ с. Балван бе наградена в категория „Отличени“ в Национален конкурс „Пожарникар на годината – 2016“, за конкретен и съществен принос за осигуряване на пожарната безопасност и защита на населението през 2016 г.
На тържеството присъстваха министърът на вътрешните работи Пламен Узунов, главният секретар на МВР гл. комисар Георги Костов, ръководството на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ - директорът главен комисар Николай Николов, зам.директорът старши комисар Асен Игнатов, директорът на Дирекция "Оперативни дейности" старши комисар Красимир Шотаров и директорът на Дирекция КИПК старши комисар Александър Джартов, Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприян, председателят на фондация „Доверие и закрила” Христо Друмев, председателят на БЧК акад. Христо Григоров.
Сред гостите, уважили наградените и отличени в конкурса от област Велико Търново бяха проф. Георги Камарашев – заместник-кмет на Община Велико Търново, г-жа Ивана Радомирова – изпълнителен директор на Съюза на пивоварите в България, старши комисар Димитър Машов – директор на Областна дирекция на МВР и комисар Красимир Кръстев – директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Велико Търново.


 

Галерия Пожарникар на годината

Конкурс Пожарникар на годината 2015

 

8

 На 09.02.2016 г. за поредна 21 година се проведе церемонията по награждаване в Националния конкурс „Пожарникар на годината 2015 г.” в Централния военен клуб, София. На тържествената церемонията присъстваха вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, главния секретар на МВР Георги Костов, заместник-министрите Цвятко Георгиев, Филип Гунев и Красимир Ципов, председателя на БЧК Христо Григоров, председателя на фондация „Доверие и закрила” Христо Друмев, Директора на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов и гости от страната. 

В Раздел „Г” – Пожарникар на годината от направление „Превенция”, осъществяващи превантивна дейност, обучение на населението или работещ с доброволни формирования за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и за отстраняване на последиците от тях в подраздел за държавни служители от категория „Б”, „В” и „Г”, победител е гл. инсп. Светлин Йосифов Михайлов – началник на РСПБЗН Полски Тръмбеш към РДПБЗН Велико Търново. 

Областният управител проф. д. ик. н. Пенчо Пенчев присъства на официалната церемонията по връчването на наградите „Пожарникар на годината- 2015 година“ в Централния военен клуб. Сред наградените е и главен инспектор Светлин Михайлов – началник на Районна служба ПБЗН – Полски Тръмбеш. Той е многократно награждаван с „Писмена похвала“ и „Обявяване на благодарност“. Създал е проактивен модел на взаимодействие между пожарната служба и структурите на изпълнителната власт. Популяризира пожарното дело сред децата и учениците в Полски Тръмбеш. В категорията “Отличени” награда получи и Стефка Трайчева – педагогически ръководител на МПО „Млад огнеборец”, град Полски Тръмбеш.

 

В категорията „Отличени” в Националния конкурс „Пожарникар на годината – 2015” за конкретен и съществен принос за осигуряване на пожарната безопасност и защита на населението е г-жа Стефка Стефанова Трайкова – педагогически ръководител на МПО „Млад огнеборец”, град Полски Тръмбеш. 


 

 

 

Конкурс Пожарникар на годината 2013

За 19-и пореден път наградиха най-добрите пожарникари

Със заповед на вътрешния министър гл. комисар Николай Николов бе удостоен с почетното отличие „За доблест и заслуга” II-ра степен. За първи път в историята на конкурса двама пожарникари спечелиха комплексната титла547881 608528432535521 798483860 n

За 19-и пореден път се проведе церемонията по награждаването на победителите в конкурса „Пожарникар на годината”. Най-добрите 15 огнеборци и спасители за 2013 година получиха своите награди в Централния военен клуб. На тържеството присъстваха заместник- министрите Васил Маринов и Пламен Ангелов, главният секретар на МВР гл. комисар Светлозар Лазаров, председателят на фондация „Доверие и закрила” Христо Друмев, представители на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”, служители на главната дирекция, гости.
„Победителите в заключителния етап на Национален конкурс „Пожарникар на годината 2013” са героите на деня, защото техният труд и професионализъм се ползват с голямо обществено доверие”, се казва в приветствието на министър Цветлин Йовчев до служителите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”. В поздравителния адрес вътрешният министър подчертава, че през изминалата година пожарникарите и спасителите са положили големи усилия и са постигнали високи резултати за овладяване на кризисната ситуация, възникнала вследствие на миграционния натиск. 
Със заповед на министър Цветлин Йовчев гл. комисар Николай Николов бе удостоен с почетното отличие на „За доблест и заслуга” II-ра степен. Наградата му е присъдена за принос при организирането и оборудването на местата за настаняване на бежанци. 
Традиционният конкурс „Пожарникар на годината” има за цел да покаже съвременното лице и да утвърди постиженията на професията в осигуряването на пожарната безопасност, спасяването и защитата при бедствия. Той се организира и провежда в четири раздела. Първият, в който се излъчва комплексен победител, е за държавни служители, работещи по различните направления на дейност. Вторият, според категорията на служителите, е за работещите в направление “Пожарогасителна и спасителна дейност”. Третият - за служители от направление “Контролна дейност”. Четвъртият обхваща направление „Превенция”. В настоящия конкурс е създадена и категорията „Отличени” – за партньори, представители на изпълнителната и местната власт, общественици, доброволци.
Двама пожарникари станаха комплексни победители за първи път в историята на конкурса. Заместник-министър Васил Маринов връчи титлите „Пожарникар на годината” на главен инспектор Атанас Атанасов – началник на РСПБЗН – Сандански и главен инспектор Николай Кирилов  – началник на РСПБЗН – Крумовград. Със заповед на министъра на вътрешните работи и двамата са наградени  с „Почетен знак на МВР” III-та степен.
В раздел „Превенция” награди получиха пожарникар Юлия Кечеджиева от Столичната пожарна слуба, началника на УПБЗН – Септември гл. пожарникар Александър Генчин , началник група ДПК, „Планиране и превантивна дейност“ в РСПБЗН – Смолян гл. инспектор Благой Янковски, инспектор Иван Попов  от Бургас,  гл. пожарникар Бисер Петров  от Крумовград и гл. пожарникар Кирил Караиванов  от Раковски.
Победители в раздел „Пожарогасителна и спасителна дейност” станаха старши спасител Галин Стоянов  от Габрово, гл. пожарникар Петър Цолов от Белоградчик, инспектор Георги Станчев от Плевен и инспектор Александър Николов  в Пета РСПБЗН при СУПБЗН. 
Отличие в категория „Контролна дейност” получи  инспектор Людмил Лозанов  от РСПБЗН – Шумен. В същата категория бе награден и старши инспектор Валери Великов от РС"ПБЗН" – Горна Оряховица.  
Тази година наградата за гражданска доблест получи Ивайло Янчев - началник на дежурна смяна в Първа РСПБЗН – Варна. През 2013 година с риск за живота си той евакуира семейство при битов пожар и ръководи първия пристигнал екип при инцидента край село Езерово. Националният синдикат на пожарникарите и спасителите „Огнеборец” отличи други четирима варненски пожарникари, взели активно участвали при  ликвидирането на този инцидент. 
За проявена гражданска доблест и героизъм награди получиха и студентите от Русе Симеон Симеонов и Максим Асенов. Преди по-малко от месец двете момчета извадиха от горяща къща 82-годишна жена. За съществен принос в осигуряването на пожарна безопасност и защита на населението през изминалата година награди получиха и областният управител на Стара Загора Живка Аладжова и кметът на Ловеч Минчо Казанджиев.


Конкурс Пожарникар на годината 2011

На тържествена церемония на 28.02.2012 г. от 11.00 часа в Централния военен клуб, гр. София, награди получиха пожарникари и спасители - победители в Национален конкурс „Пожарникар на годината” 20111

Тържествената церемония бе почетена от заместник министър-председателя и министър на вътрешните работи г-н Цветан Цветанов, заместник-министър на вътрешните работи Веселин Вучков, главния секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев, кметът на София - г-жа Йорданка Фандъкова, представители на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание, началника на отбраната генерал Симеон Симеонов, фондация „Доверие и закрила” с председател г-н Христо Друмев, ръководството на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” при МВР и много други гости от основните и териториални структури на МВР, представители на ведомства и организации.

          Титлата „Пожарникар на годината 2011” в раздела за служители от категории “Б” „В” и “Г” в направление “Превенция” взе старши инспектор инж. Йордан Ангелов Недев – РСПБЗН - Велико Търново.

          Ст. инспектор Недев обслужва специализиран участък с големи промишлени предприятия, обществени комплекси, социални и здравни заведения. Активно работи с МПО „Млад огнеборец”. През 2011 година успешно приключва няколкогодишен личен проект – интернет страницата на ОУПБЗН Велико Търново. 

         Награден е с едноименен приз и грамота от главния секретар на МВР – гл. комисар Калин Георгиев.

      Награден е с „Обявяване на благодарност” с допълнителен платен отпуск в размер на 5 дни за постигнати високи резултати и за конкретен съществен принос при изпълнение на служебните си задължения. Награден е със значка и грамота от председателя на управителния съвет на фондация „Доверие и закрила”.

С отличие и едноименен приз на националния конкурс е награден, кметът на град Дебелец – Димитър Георгиев Димитров за отлично създадената организация при евакуацията на града през лятото на 2011 година след обгазяването му следствие пътен инцидент с камион превозващ опасен товар.


Конкурс Пожарникар на годината 2007

SD
Стефан Иванов Димитров – началник на РСПБЗН град Свищов. 
Комплексен победител през 2007 г.
 Той е потомствен пожарникар - баща му е с 33-годишен стаж в свищовската пожарна. 
Професионалните и личностните му качества в голяма степен допринасят за развитието на службата и постигане на високи професионални резултати. Главен инспектор Димитров участва активно в обществения живот на богатия на традиции дунавски град. Ползва се с висок авторитет сред съгражданите си. 
Познава в пълен обем нормативната уредба, регламентираща дейността за осигуряването на пожарната безопасност. 

Конкурс Пожарникар на годината 2002

image001Милчо Димитров Стоянов – инструктор Пожарогасене и аварийно-спасителна дейност при РСПАБ гр.В.Търново. През 2002 г. участва в национален конкурс "Пожарникар на годината" и печели 2-ро място за раздел офицери по направление "Пожарогасене и аварийно-спасителна дейност". От Министъра на вътрешните работи е награден с парична награда, грамота и статуетка.


Конкурс Пожарникар на годината 1999

image001Димитър Христов Николов – старши инспектор направление "Пожарогасене и аварийно-спасителна дейност" при РСПАБ гр.В.Търново. През 1999г. става на 1-во място пожарникар на годината за раздел офицери по направление "Пожарогасене и аварийно-спасителна дейност". 


Конкурс Пожарникар на годината 1998

RusevНиколай Луканов Русев – инспектор ДПК при РСПАБ гр. В. Търново. Направление ДПК за офицери 3то място 1998 г.


Конкурс Пожарникар на годината 1996

Илия Кръстев Димитров – мл.инструктор ДПК при РСПО – гр.Велико Търново в направление ДПК за сержанти 1996 г. 1во място.


За контакти

Регионална дирекция ПБЗН

гр. Велико Търново

ул. "Н. Габровски" №27
тел. 062/662 221

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
web: www.pojarna-vt.eu