aktotoplitelen

aktjutva

chl14

PPUredi

 В Елена стартира поредното издание на Детската лятна академия36857664 10211612330294353 894553658107101184 n

 

Поредното издание на инициативата в гр. Елена бе официално открито на 10.07.2018 г., от 10,00 ч. на стадион „Чумерна“ от кмета на общината инж. Дилян Млъзев.

Лятната детска академия се организира за втори път за децата и младежите от общината. През ваканцията те ще усвояват знания и умения за правилните действия за борба с огнената стихия, бедствия и извънредни ситуации, оказване на първа помощ, овладяване на агресията, ограничаването на трафика на хора, безопасността на движението по пътищата.

Официални гости на събитието бяха областният управител проф. д-р Любомира Попова, комисар инж. Красимир Кръстев  -  директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" – Велико Търново, старши комисар Димитър Машов – директор на ОДМВР В. Търново, главен инспектор Николай Александров – началник на сектор „Превантивна и контролна дейност“ в РДПБЗН В. Търново, главен инспектор Цветан Пенчев – началник на РСПБЗН гр. Елена, главен инспектор Тодор Тодоров - началник на РУ на МВР гр. Елена и други. Партньори в инициативата са местните администрации в съответните населени места, Областна дирекция на МВР-Велико Търново, РДПБЗН Велико Търново и Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски" – Балван.

Комисар Красимир Кръстев връчи поздравителен адрес на кмета на град Елена за оказаната подкрепа при реализирането на тази инициатива и изключително доброто взаимодействие между двете институции в името на благото на децата.

Проф. д-р Любомира Попова приветства децата и гостите, като изрази своето задоволство от чудесната работа на институциите с подрастващите. "Тази чудесна инициатива, която е насочена към децата и младите ще осмисли лятото и ще помогне да всички тях да научат по нещо ново. Заедно с игрите и развлеченията, децата ще придобият много знания и умения, които ще са им нужни цял живот. Надявам се тази инициатива да стане традиция и децата от цялата община да се събират тук всяко лято".

Децата и младежите, присъстващи на тържеството, взеха участие в програмата с песни и танци и превърнаха деня в истински празник. Младите доброволци от младежкия противопожарен отряд при СУ „Иван Момчилов” гр. Елена демонстрираха придобитите през годината знания и умения за действия с уредите и съоръженията за справяне с пожарите. Пред децата бяха направени и демонстрации на полицейска акция по задържане на престъпна група и работа с полицейско куче.


За контакти

emblema VTРегионална дирекция ПБЗН
гр. Велико Търново
ул. "Н. Габровски" №27
тел. 062/662 221
e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
web: www.pojarna-vt.eu