aktotoplitelen

aktjutva

chl14

PPUredi

27459736 916914198467557 1936349579446443671 n nlh4z6j68rib72fbbd3dinuy4xs6rgtfcthhtfza8uГлавен инспектор Николай Александров от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Велико Търново е тазгодишният победител в Националния конкурс „Пожарникар на годината“ в направление „Превенция“. Той спечели наградата за постигнати високи резултати през 2017 г. в областта на дейностите по обучение и информиране на населението за предотвратяване на пожари, бедствия и извънредни ситуации. Гл. инсп. Александров е началник на сектор „Превантивна и контролна дейност“ в дирекцията, като под негово ръководство са всички служители, осъществяващи контролна и превантивна дейност в областта.

За безукорна работа, директорът на РД ПБЗН – В. Търново, комисар Красимир Кръстев награди още един служител – младши експерт Детелин Данаилов, началник на дежурна смяна в районната служба в Горна Оряховица. Младши експерт Данаилов спечели приза „Пожарникар на годината от направление „Пожарогасителна и спасителна дейност“ в област Велико Търново за 2017 г.

Официалната церемония по награждаването на „Пожарникар на годината  2017“ се проведе в Централен военен клуб в София. На тържеството присъстваха областният управител проф. Любомира Попова, главният секретар на МВР Младен Маринов, зам.-министрите на МВР Красимир Ципов, Стефан Балабанов и Милко Бернер, директорът на ГДПБЗН-МВР гл. комисар Николай Николов и директорът на РДПБЗН В. Търново комисар Красимир Кръстев.

Освен в „Пожарникар на годината“, през 2017 г. по различни поводи бяха наградени както служители, така и доброволци от област В. Търново. Отличията са за съществени заслуги в областта на пожарната безопасност и защита на населението. От министъра на вътрешните работи за постигнати високи и трайни резултати в служебната дейност с „Почетен знак III степен“ бяха отличени двама ръководни служители – директорът на РД ПБЗН – В. Търново, комисар Красимир Кръстев и началникът на РС ПБЗН – Свищов, гл. инспектор Светлин Михайлов.

От министъра на вътрешните работи с „Обявяване на благодарност“ и парична награда бяха наградени четирима служители от РС ПБЗН Г. Оряховица, – Детелин Данаилов, Анатоли Ангелов, Йордан Щирков и Красимир Костадинов. Те бяха отличени за проявен висок професионализъм и себеотрицание при спасителна операция, при която е предотвратена реална възможност от избухване на взрив на газ пропан-бутан в района на  бензиностанция в града.

За проявена храброст при ликвидиране на възникнал пожар и безвъзмездно съдействие и помощ на органите за ПБЗН, двама доброволци и един служител от Кризисен център в Овча могила, община Свищов получиха почетно отличие на МВР „За доблест и заслуга“ ІІІ степен – Тихомир Енчев Веселинов, Георги Иванов Иванов и Милен Цветанов Милев.


 

За контакти

emblema VTРегионална дирекция ПБЗН
гр. Велико Търново
ул. "Н. Габровски" №27
тел. 062/662 221
e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
web: www.pojarna-vt.eu