Лятна детска академия Шемшево 2017 г.

dsc00650Стартира поредното издание на Детската лятна полицейска академия и МПО "Млад огнеборец" в 19 центъра за работа с деца в община Велико Търново

Поредното издание на инициативата бе официално открито на стадион „Петър Шатров“ в с. Шемшево от кмета на община В. Търново инж. Даниел Панов, в присъствието на над 200 деца и младежи от населените места в общината. Децата от откритите по места младежки клубове и центрове взеха участие в програмата с песни, танци и скечове и превърнаха деня в истински празник.

През ваканцията те ще усвояват знания и умения за овладяване на агресията, ограничаване на трафика на хора, безопасността на движението, оказване на първа помощ, правилни действия при пожари и извънредни ситуации и ще разучават състезателните дисциплини на младите огнеборци.
Директорът на ОДМВР – В. Търново уважи церемонията по официалното откриване на тазгодишното издание на инициативата. Той приветства децата и благодари на организаторите и партньорите. Пожела на малчуганите да са здрави, да научат много нови, интересни и полезни неща и да изживеят едно незабравимо лято.

От името на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" главен инспектор Стефан Стефанов поздрави децата и техните ръководители, участващи в поредното издание на лятната академия. Той благодари на ръководителите и възпитателите, които ежедневно полагат грижи за повишаване нивото на знания и умения сред най-малките. Благодарствен адрес от името на директора на РДПБЗН В. Търново комисар Красимир Кръстев бе връчен на г-жа Лили Гецова - уредник в Център за деца и младежи в с. Самоводене, за доброто представяне на сформирания младежки противопожарен отряд в с. Самоводене в областното състезание на МПО "Млад огнеборец" тази година. 

Съюзът на пивоварите в България връчи плакет на директора на  комисар Красимир Кръстев за оказаната през годините подкрепа при провеждането на тази инициатива.

На празника присъстваха още заместник-областния управител Детелина Борисова, представители на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, началника на РУ – В. Търново, служители на ОДМВР – В. Търново, представители на институции и кметове на малките население места в общината.

Детската лятна полицейска академия е проект на община В. Търново, Сдружението на кметовете и кметските наместници „Янтра 2001“, ОДМВР – В. Търново и Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“ и се осъществява с подкрепата на множество партньори, един от които Съюза на пивоварите в България. Вече две години към лятната полицейска академия функционира модул "Пожарна безопасност и МПО "Млад огнеборец".


 

Регионална дирекция
Пожарна безопасност и защита на населението
гр. Велико Търново
ул. "Никола Габровски" №27
тел. 062/662 221
e-mail: fire.vtarnovo@mvr.bg
За жалби, предложения и сигнали:
тел. 062/662 221
Приемно време: всеки работен ден
от 10:00 - 12:00 ч. и 14:00 - 16:00 ч.