Вход

Top Panel

aktotoplitelen

PPUredi

Start1  

 

0 02 0a 46cf3cea4adff2c7aaaad114ecd3502ae3993dbe481ed494867c98aae9345f01 1da9c650 Днес, 17.09.2020 г., на новоизградената площадка за "Превенция при наводнение" в с.Балван, която е част Центъра за превенция и спорт в селото се проведе открит урок за действия при наводнения, както и демонстрации на площадките по пожарна и пътна безопасност. Проявата е част от кампанията „Дни на безопасността на пътя“, която се провежда в периода 16-22 септември под мотото „Остани жив! Пази живота!“. С мероприятието бе закрито и тазгодишното издание на Лятната детска академия в община Велико Търново.

Младите възпитаници на Центъра за работа с деца и младежи от село Балван демонстрираха пред гостите придобитите по време на академията умения за гасене на пожари и правилните действия за ограничаване на наводненията. Децата показаха добри познания за това, в какво състояние трябва да се поддържат реките и водоемите, и как трябва да се действа при евентуално наводнение, за да се предпазят близките населени места и техните жители.

Гости на събитието бяха г-н Михаил Златанов - началник на политическия кабинет на министъра на вътрешните работи, ст. комисар Александър Джартов - директор на Дирекция „Държавен контрол и превантивна дейност” при ГДПБЗН, проф. д-р Любомира Попова - областен управител на област В. Търново, проф. Георги Камарашев - зам.-кмет на Община В. Търново, комисар Красимир Кръстев - директор на РДПБЗН В.Търново, ст. комисар Димитър Машов - директор на ОДМВР В. Търново, г-н Венцислав Ангелов - директор на Областно пътно управление, г-жа Благовеста Факирова, председател на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“, г-жа Росица Димитрова - директор на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване”, г-жа Пенка Игнатова - директор на Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт”, кметове и кметски наместници от община Велико Търново.


poddryjka sistemi

osnovni iziskvqniq

PPUredVi

Dejstviq

За контакти

Регионална дирекция ПБЗН

гр. Велико Търново

ул. "Н. Габровски" №27
тел. 062/662 221

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
web: www.pojarna-vt.eu