Вход

Top Panel

aktotoplitelen

PPUredi

Start1  

 

119512682 753586325422129 241957766890771249 nРегионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Велико Търново стартира Седмицата на пожарната безопасност, която по традиция се провежда ежегодно през месец септември, и с която се отбелязва професионалния празник на служителите от ГДПБЗН-МВР 14-ти септември.

Днес, 16.09.2020 г., в двора на РСПБЗН гр. Г. Оряховица местните огнеборци извършиха демонстрация на пожарна техника и оборудване, съвместно със служители от Сектор „СОД“ при РДПБЗН Велико Търново и доброволците към общината, на която присъстваха деца и младежи от ДГ „Елена Грънчарова“, ОУ „Иван Вазов“, СУ „Г. Измирлиев“ и СУ „Вичо Грънчаров“ гр. Горна Оряховица. Пред децата служителите демонстрираха спасяване на пострадал от 3-ти етаж по метода „тролей“, гасене на пожар в сграда, спасяване на пострадал с автомеханична стълба от силно задимено помещение, гасене на тава с възпламенена леснозапалима течност и гасене на пожар посредством лафетен струйник на пожарен автомобил.

Търновските огнеборци също отбелязаха Седмицата на пожарната безопасност в парк „Дружба“, където присъстваха деца и ученици от ЦДГ „Здравец“ и ОУ „Патриарх Евтимий“. Демонстрации бяха извършени и пред децата от детските градини „Слънчо“, „Чиполино“ и „Калина Малина“ гр. Свищов, „Сава Цонев“ гр. Стражица и детска градина „Първи юни“ с. Раданово, община Полски Тръмбеш. За тях пожарникарите бяха подготвили атрактивни игри с противопожарна тематика, демонстрации с пожарна техника и др. Проведените мероприятия се превърнаха в истински празник за най-малките, като най-голям интерес предизвика възможността да изпробват лично противопожарните струи с вода и да разгледат отблизо пожарните автомобили.


poddryjka sistemi

osnovni iziskvqniq

PPUredVi

Dejstviq

За контакти

Регионална дирекция ПБЗН

гр. Велико Търново

ул. "Н. Габровски" №27
тел. 062/662 221

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
web: www.pojarna-vt.eu