Вход

Top Panel

aktotoplitelen

aktjutva

chl14

PPUredi

Start1

117810523 3259613374099070 7013823565136228755 o

На 18.08.2020 г., по повод 23-тата годишнина на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“, в с. Балван се проведе открит урок за действия при наводнения, както и демонстрации по пожарна и пътна безопасност.

На събитието бе представена новоизградената площадка за "Превенция при наводнение". Новото съоръжение е предназначено за обучението на деца и младежи за придобиване на практически умения за действията по ограничаване на наводненията, чрез изграждане на защитни съоръжения. Финасирането на дейностите бе осигурено от община В. Търново, по програма „Местни инициативи“. Площадката е част Центъра за превенция и спорт в село Балван, в който има обособени зони за действия при пожари, за приложно колоездене и правилно поведение на пътя, както и за оцеляване сред природата.

В рамките на открития урок за превенция при наводнения, децата и младежите от село Балван научиха как да избират безопасно място в близост до водоем за строеж на сгради, как се изграждат защитни съоръжения за ограничаване на разлива, какви са основните причини за възникването на наводнения, както и основните стъпки, които трябва да предприемат, за да защитят себе си и семействата си при подобно бедствие.

По време на открития урок децата демонстрираха и уменията, придобити в обученията си по време на лятната детска академия, инициатива, която се провежда от няколко години в населените места от община В. Търново. Младите участници показаха как се реагира при възникнал пожар и действия по спасяване на пострадал чрез алпийски способ, както и правилното управление на велосипед в градска среда. Бяха им раздадени грамоти, поздравителни адреси и подаръци.

Гости на събитието бяха главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, комисар Красимир Кръстев, директор на РДПБЗН В. Търново, комисар Христо Христов, замeстник-директор на ОДМВР В. Търново, г-жа Снежана Данева, заместник-кмет на Община В. Търново, г-жа Любомира Попова, областен управител на област В. Търново, г-жа Росица Димитрова, директор на „Социални дейности и здравеопазване“, г-жа Благовеста Факирова, председател на Сдружение на кметовете и кметските наместници в община В. Търново и председател на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“, г-жа Ивана Радомирова, председател на Съюза на пивоварите в България, както и много други.


poddryjka sistemi

osnovni iziskvqniq

PPUredVi

Dejstviq

 • Пожари
  Пожари
 • Химически аварии
  Химически аварии
 • Радиационно и биологично замърсяване
  Радиационно и биологично замърсяване
 • Наводнения
  Наводнения
 • Свлачища
  Свлачища
 • Земетресения
  Земетресения
 • Катастрофи
  Катастрофи
 • Бедствия
  Бедствия
 • Водолазни дейности
  Водолазни дейности
 • Тежка зимна обстановка
  Тежка зимна обстановка
 • Съгласуване на проектна документация
  Съгласуване на проектна документация
 • РД ПБЗН Велико Търново се грижи за вашата безопасност
  РД ПБЗН Велико Търново се грижи за вашата безопасност

За контакти

emblema VTРегионална дирекция ПБЗН
гр. Велико Търново
ул. "Н. Габровски" №27
тел. 062/662 221
e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
web: www.pojarna-vt.eu