Вход

Top Panel

aktotoplitelen

PPUredi

Start1  

 

На 19.02.2020 г., в град Велико Търново, заместник-министър Чавдар Маринов проведе среща с местни земеделски производители в рамките на провежданата информационна кампания на Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ), за разясняване бъдещето на Общата селскостопанска политика, обсъждане на предстоящите приеми на заявления по Директните плащания и по Програмата за развитие на селските райони.

На работната среща присъстваха заместник-кмета на Община Велико Търново проф. Георги Камарашев, директора на РДПБЗН В. Търново комисар Красимир Кръстев, представители и екип от експерти от МЗХГ.

Директорът на РДПБЗН Велико Търново комисар Кръстев благодари на организаторите и на присъстващите за съвместната работа през годините по линия на превенцията на полските пожари и им обърна внимание за необходимостта от продължаване взаимодействието между институциите, собствениците и ползвателите на земеделски земи, и полагане на общи усилия за предприемане на превантивни мерки, насочени към ограничаване на предпоставките за възникването им.

Комисар Кръстев представи мярката, която тази година ще бъде приложена между Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Областна дирекция на МВР, Областна дирекция „Земеделие“ и Държавен фонд „Земеделие“ за реализиране превенцията на пожарите в земеделските земи. Новата мярка предвижда при възникване на пожари в стърнища, пасища и други площи, субсидирани от Държавен фонд „Земеделие“, и съмнение за умисъл, служителите на РДПБЗН В. Търново да сигнализират органите на ОДМВР В. Търново, след което ще се търси съдействието на Областна дирекция „Земеделие“ за установяване координатите на парцелите, в които са възникнали запалванията. След уточняване на собствеността на имотите ще подаваме информацията на органите на Държавен фонд „Земеделие“ за преценка от тяхна страна по спиране на субсидиите.

 

 

poddryjka sistemi

osnovni iziskvqniq

PPUredVi

Dejstviq

За контакти

Регионална дирекция ПБЗН

гр. Велико Търново

ул. "Н. Габровски" №27
тел. 062/662 221

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
web: www.pojarna-vt.eu